0

Your Bag

Cart empty

Centrala Immergas Prahova - Atunci cand vrei sa iti cumperi o centrala termica este foarte important sa tii cont de parametrii de utilizare. Pentru performantele dispozitivului sunt importante urmatoarele: puterea termica nominala produsa de dispozitiv, tipul de tiraj care a fost intrebuintat, debitul de apa calda si suprafata pe care spatiu incalzit o are.

 Centrala Immergas Prahova - sfaturi utile pentru alegerea centralei

Puterea este exprimata in kilowati si este expusa sub forma a doua valori – valoarea minima si valoarea maxima. Daca te intereseaza centralele de apartament pe gaz poti cauta in gama de piese ce ofera undeva in jur de 24 kW maxim suficient de bune pentru spatiile care au o singura baie si o bucatarie. Cand locuiesti la casa sau planuiesti sa te incalzesti in modul acesta o resedinta de vacanta iarna este cea mai buna solutie si poti extinde cautarile in zona produselor care au 28 – 30 kW. Daca ai doua bai recomandarea noastra este sa mergi pe varianta de 28 kW si daca ai o casa care depaseste 200 mp ca si suprafata ai putea opta pentru o putere de 32 kW sau poate chiar mai mult in cazul pensiunilor de exemplu.

Tirajul poate sa fie natural sau fortat si face referire la modalitatea in care aerul este aspirat. Cea mai recomandata solutie pentru apartamente si pentru instalarea in camere cu suprafete mici este cea cu tiraj fortat. Noi o recomandam pentru vile sau case in general si pentru toate locuintele nerezidentiale deoarece camerele de ardere sunt etanse si se alimenteaza cu aer din exterior.

La tiraj natural se utilizeaza camerele de ardere deschise in care oxigenul este absorbit din aerul camerei in care centrala este instalta. Daca vrei sa pui acest produs in propria sa camera utilata cu priza de aer poti merge si pe aceasta optiune. Debitul de apa calda necesar si puterea se calculeaza in functie de numarul de consumatori. Se considera ca la un singur robinet deschis debitul de apa calda maxim este de 11 l pe minut in timp ce la capul de dus ajung in jur de 8 l pe minut. La apartamente unde sunt folositi 2 consumatori simultan pentru apa calda un debit de 10 l pe minut oferit de centrala este suficient. Daca adaugi in schema doua bai si apa menajera calda la bucatarie, pe langa debitul dublu vei avea nevoie de aproximativ 30 kW ca si putere. Modelel care incorporeaza si boilerul cu serpentina sunt optime pentru resedintele mari care necesita multa apa calda.

Spatiul gestionat se va calcula cu siguranta in momentul in care vrei sa determini care este cea mai buna cantrala termica pe gaz pentru casa ta. Pentru resedinte mici si apartamente de 180 metri patrati se va folosi o piesa cu tiraj fortat si pentru 240 – 250 mp ai nevoie de un model cu 10 kW mai puternic.