0

Your Bag

Cart empty

Centrala Motan Brasov - In momentul in care cumperi o centrala termica trebuie sa tii cont si de functii. Te sfatuim sa te informezi foarte bine cu privire la sistemul de diagoza si implicit asupra panoului de control. Prima optiune este cea care ifi ofera mai multe informatii despre modul in care sistemul functioneaza indicand eventualele erori sau comportarea defectuoasa si de multe ori permitand chiar proprietarului sa repare problema inainte de a ajunge sa aiba nevoie de asistenta profesionala.

 Centrala Motan Brasov - sfaturi utile

Daca pornesti o centrala fara ca robinetul de apa calda sa fie deschis pentru alimentare, un semnal de alerta afisat si luminos este emis. La fel se intampla si cand lipseste alimentarea cu gaz sau dupa ce are loc o pana de curent.

 Pentru a reusi toate setarile dorite in cel mai simplu si usor mod cel mai bine ar fi sa alegi un panou simplu de comanda, intuitiv. Apreciem display-urile electronice si alertele LED care te ajuta sa citesti bine parametrii de functionare. Daca esti de moda veche un panou mecanic este perfect. Nu trebuie sa lipseasca nici indicatoarele de presiune si daca poti face conexiunile cu un termostat portabil poti sa spui ca ai scapat de o grija.

Fiabilitatea este de asemenea foarte importanta. Unul din senzorii care nu trebuie sa lipseasca din structura centralei este electrodul de ionizare si are rolul de a disttinge dca alimentarea cu gaz se face in conditii optime sau daca presiunea gazului este prea mica. Daca vrei masuri de siguranta suplimentare recomandam produsele care pot incorpora senzori suplimentare pentru detectia focului, fumului sau scurgerilor de gaz.

Pentru  a nu intampina dileme cu privire la alimentarea cu aer pentru arderile interne cel mai bine este sa mizezi pentru produse care au tiraj fortat decat pentru cele care au tiraj natural asa cum am explicat deja. Aceasta idee este impartasita de cele mai multe pareri despre centralele termice pe gaz foarte bine. De asemenea, va fi nevoie ca dispozitivul sa aiba si un presostat care sa detecteze lipsa de presiune in instalatia de apa. Cauta marcajul CE pentru a fi sigur ca aparatul utilizat a fost certificat in conformitate cu normele europene si nu uita sa verifici daca ai protectie contra inghetului.

In functie de locul in care este plasat modelul cumparat poti opta pentru produse de pardoseala sau centrale termice murale pe gaz. Pentru spatiile mari, vile, pensiuni sau case in constructie recomandarea merge spre alegerea variantei pentru pardoseala presupunand ca ai la dispozitie mai mult spatiu pentru instalatie.

Daca te intereseaza doar montajul usor si ai o locuinta mica sau de dimensiuni moderate, asa cum sunt cele mai multe case sau apartamente poti opta pentru variatna murala. Aceste produse sunt prinse pe perete si ocupa foarte putin spatiu, sunt usoare si au valori de putere bune.