0

Your Bag

Cart empty

Centrala Motan Prahova - Incalzirea centrala difera de incalzirea normala prin conectare la reteaua de termoficare prin faptul ca generarea de caldura are loc intr-un singur loc, cum ar fi un boiler amplasat in interiorul casei sau intr-o camera speciala. Caldura este distribuita in intreaga cladire, in general prin aerul impins prin conducte, prin apa care circula prin tevi sau prin abur transportat prin tevi. Cea mai obisnuita metoda de generare a caldurii implica arderea combustibililor fosili intr-un cuptor sau cazan.

Centrala Motan Prahova - tipuri de centrale si modul in care acestea pot fi vazute

In cea mai mare parte a zonei climatice temperate, cele mai multe locuinte care s-au debransat de la termoficare au instalat incalzire centrala inca din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pe vremea aceea carbunele era usor disponibil motiv pentru care sistemele cu abur sau apa calda obtinuta pe baza de carbune erau comune. In ultima vreme, acestea au fost actualizate pentru a folosi combustibilul lichid sau gazul ca sursa de combustie, eliminand necesitatea unui depozit mare de carbune in apropierea cazanului si necesitatea de a indeparta si arunca cenusa dupa arderea carbunelui. Sistemele pe baza de carbune sunt in prezent rezervate in principal cladirilor mai mari si functioneaza cu surse ceva mai conventionale cum ar fi peletii.

O alternativa mai ieftina la apa calda sau la caldura cu aburi este aerul cald fortat. Un cuptor arde combustibilul, care incalzeste aerul intr-un schimbator de caldura, iar paletele ventilatoare circula aerul incalzit printr-o retea de conducte catre incaperile din cladire. Acest sistem este mai ieftin deoarece aerul se deplaseaza printr-o serie de conducte in loc de tevi si nu necesita instalarea de calorifere si alte sisteme speciale. Spatiul de sub podea poate fi folosit ca o parte din conducte, reducand in continuare costurile. Insa un astfel de sistem este foarte costisitor si asta ne trimite din nou la avantajele centralelor termice pe gaz cu functionare clasica.

Sistemele electrice de incalzire apar mai putin frecvent si sunt practice doar atunci cand au consum minim de curent sau cand se utilizeaza pompe de caldura. Avand in vedere sistemul combinat al centralei termice si incalzirea cu rezistenta electrica, eficienta globala va fi mai mica decat pentru utilizarea directa a combustibililor fosili pentru incalzirea spatiului.

Din ce in ce mai multe cladiri utilizeaza surse de caldura cu energie solara, caz in care sistemul de distributie utilizeaza in mod obisnuit circulatia apei.

Toate aceste metode insa sunt costisitoare si uneori ineficiente pe cand o centrala termica pe gaz va face fata chiar si celor mai dure sarcini.

Alternative la sistemele speciale de incalzire sunt centralele pe gaz pentru incalzirea centralizata.

Daca aveti nevoie de centrale Motan Prahova recomandarea noastra este sa apelati la noi si veti beneficia de produse bune si servicii disponibile pe piata. Centralele Motan sunt recomandate pentru calitatea lor ridicata si vor face fata la o gama vasta de sarcini.