0

Your Bag

Cart empty

Service centrala Motan Brasov - in momentul in care centrala ta se strica vei avea cu siguranta nevoie de un service autorizat care sa rezolve problema. Te asteptam cu servicii bune si iti oferim mai multe informatii despre sistemele de incalzire.

Sistemele centrale de incalzire cu gaz utilizeaza gaze naturale pentru incalzirea locuintelor. Tot mai multi utilizatori prefera foarte mult utilizarea gazelor naturale, spre deosebire de sistemul normal de incalzire centrala, deoarece este confortabil, convenabil, fiabil si mai eficient. Caldura care provine de la gazele naturale are o temperatura mult mai ridicata decat caldura emisa de un sistem central. Aerul din sistemele de aer incalzit este de aproximativ 120 pana la 140 de grade. Aerul dintr-un sistem central este de numai 85-95 grade. Aerul este capabil sa incalzeasca o camera, dar este mai rece decat temperatura medie de 98,6 grade.

Service centrala Motan Brasov - informatii utile despre centrale

Cel mai comun tip de sistem de incalzire pe gaz este sistemul de aer fortat. Acest sistem utilizeaza un arzator cu gaz natural pentru incalzirea aerului. Sistemul particular functioneaza prin aducerea aerului rece in sistem, care este apoi mutat intr-un schimbator de caldura care incalzeste aerul. Aerul este apoi impins de o pompa sau de un ventilator prin sistemul de conducte al casei. O teama comuna pentru incalzirea cu gaz este emisia de CO in casa. Avand instalatii foarte bune, cu siguranta acest risc este exclus pentru ca gazele arse sunt filtrate si eliminate.

Sistem bazat pe apa

Sistemele bazate pe apa utilizeaza un boiler pentru incalzirea locuintelor. Cazanul este cea mai importanta parte a acestui sistem. Este aproape ca o soba mare, care are continuu furnizarea de gaze naturale. Acest sistem utilizeaza boilerul pentru a crea apa calda sau abur, care apoi circula prin tevi. Multe cazane utilizate in aceste sisteme sunt de asemenea utilizate ca incalzitoare de apa calda. Aceste sisteme pot utiliza diferite moduri de a crea caldura, inclusiv radiatoare, sisteme de podea sau placi de baza. Radiatorul poate fi complet pornit sau oprit numai deoarece are apa calda care curge prin el sau nu.

Cazanul este una dintre cele mai importante aparate din casa. In majoritatea locuintelor, acesta ofera incalzire centrala si apa fierbinte, 2 ingrediente cheie in reusita unei case.

La alegerea cazanului nou, standardul de baza astazi este ca acesta trebuie sa fie un cazan de condensare ori de cate ori este posibil. Uneori este imposibil sa se monteze un cazan de condensare, dar va rugam sa cereti sfatul unui inginer inregistrat in domeniul sigurantei inainte de a lua aceasta decizie, deoarece este o cerinta legala de a monta un cazan de condensare ori de cate ori este posibil. Acest lucru se datoreaza reglementarilor de economisire a energiei si reducerii amprentei de carbon.