0

Your Bag

Cart empty

Termostat Honeywell Brasov - Fara un termostat bun nu veti putea regla corect temperatura aerului si de aceea va recomandam sa tineti cont de achizitionarea unuia de cea mai buna calitate. in momentul in care termostatul se strica in magazinul nostru puteti gasi mai multe tipuri de temostate astfel incat sa va asigurati cea mai buna incalzite.

Termostat Honeywell Brasov - informatii despre centrale

Boilerele in condensare recupereaza caldura care in mod normal se va pierde si o recicleaza inapoi prin sistem, reincalzind apa si reducand cantitatea de combustibil necesara pentru a functiona incalzirea sau apa calda.

Alegerea unui cazan pentru incalzirea centrala depinde de combustibilul disponibil. Boilerele in condensare vin intr-o varietate de forme care includ urmatoarele:

Cazan de sistem - Excelent pentru casele cu mai mult de 1 baie, deoarece boilerul sistemului furnizeaza si ca un rezervor de apa calda sigilat, care apoi furnizeaza apa calda pentru robinete, dusuri etc.

Combi-cazan - Toate tipurile de apa calda si incalzire furnizate de aceeasi unitate asigura un sistem compact si eficient.

Cazanul termic - Acest tip de configurare a sistemului cuprinde de obicei 2 rezervoare de apa, 1 rezervor de stocare si 1 rezervor de alimentare si de expansiune. Apa rece este introdusa in cilindrul de apa calda care este apoi incalzit de boiler. Acesta este un sistem cu ventilatie deschisa.

Orice cazan poate functiona cu o varietate de combustibili diferiti, in functie de locul in care se afla casa dumneavoastra. Acestea pot fi rezumate dupa cum urmeaza:

  • Gaz de la retea
  • GPL sau gaz imbuteliat
  • Ulei
  • Pelete din lemn
  • Lemn si cherestea
  • Carbune

Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienti de faptul ca nu toate cazanele cu gaz pot folosi gazul imbuteliat, deci va trebui sa consultati acest lucru producatorul sau un inginer calificat.

In ceea ce priveste aprovizionarea, daca nu sunteti pe gazul de retea, aceasta nu este o problema. Puteti utiliza petrol, gaz petrolier lichefiat sau gaz imbuteliat, lemn, carbune etc.

In afara de diferitii combustibili pe care un boiler  ii poate arde si de diferitele sisteme disponibile, exista, de asemenea, mai multe locuri diferite, in care boilerul poate fi montat:

Amplasare in camera speciala sau pe podea: Ideala in cazul in care spatiul de perete este limitat, acest tip de cazan este pozitionat pe podea intr-un dulap, camera sau intr-un garaj

Montat pe perete: asa cum spune numele, acest tip este fixat pe un perete, in mod normal intr-o bucatarie, mansarda, dulap sau alta zona. Din nou, o solutie excelenta in casele in care spatiul este limitat.

Pot sa inlocuiesc doar un boiler existent cu unul nou?

Raspunsul la aceasta intrebare este un pic adevarat si in cele din urma depinde de varsta si starea sistemului de incalzire existent.

Daca sistemul de incalzire existent este destul de vechi (inainte de anii 1980), va fi cel mai probabil un sistem cu o singura teava cu radiatoare de panou unic, ceea ce inseamna ca exista in esenta o conducta care furnizeaza atat alimentarea, cat si returul pe un circuit.

Desi acest tip de sistem va va incalzi casa, nu este eficient, asa ca merita timpul si banii investite in radiatoare cu dublu tub si radiator dublu, impreuna cu un cazan nou, aceasta va incalzi casa mai eficient si va va economisi bani facturile de incalzire.